2 tekintélyes méretű pizza, 4 ember számára

Hozzávalók:

  • 1/2 kiló liszt
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1/2 evőkanál szárított oregánó
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 deci langyos víz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • olívaolaj a tál kikenéséhez

A lisztet langyosra melegítem a mikróban. Beleszitálom egy nagy tálba, hozzákeverem a sót, oregánót, borsot őrölök hozzá. Utána egy nagy keverőtálba beleszórom a szárított élesztőt meg a cukrot. Langyos vízzel simára keverem, hozzáöntöm az olívaolajat.

Dagasztó karos robotgéppel lassú fokozaton elkezdem keverni az élesztős-olajos vizet, majd kanalanként hozzáadagolom a fűszeres lisztet. Ha mind benne van, magasabb fokozaton 6-7 percig dagasztom.

Konyharuhával letakarva meleg helyen 45 percig duplájára dagasztom az olajjal megkent pizzabucit. Aztán kézzel átgyúrom, és 2 részre osztom. Centis vastagságúra nyújtom. Mehet rá az oregánós paradicsomszósz vékonyan, és a feltét vastagon.

Előmelegített 220 fokos sütőben (gázsütőnél 7-es fokozat) 2025 perc alatt sül ropogósra.