Húsvéti sonka vásár - Rózsakerti Húsbolt

Füstölt combsonka, parasztsonka

A sertés combjából vagy lapockájából kihasított, sóval pácolt, füstölt bőrös sertéscomb darab. Ez a sonka nem tartalmaz csontot. A kínálatunkban lévő kistermelői darabolt combok kb. 1,5-2 kilósak, de szívesen vágunk belőle kissebb darabot, valamint áruljuk szeletelve is, nem csak Húsvétkor.

Húsvéti sonka vásár - Rózsakerti Húsbolt

Füstölt tarja

A sertés tarja (fej mögötti felső nyak rész) valójában nem egy sonka fajta, de ezt a finom, szaftosabb, hagyományosan sóval pácolt és érlelt füstölt húst is szívesen fogyasztják Húsvétkor. Főzve és nyersen is finom. A kistermelők egész évben készítenek füstölt tarját.

Húsvéti sonka vásár - Rózsakerti Húsbolt

Kötözött sonka

Ez valójában nem egy egész darab hús, hanem több nagyobb színhúsdarab, amit hájréteggel burkolnak, majd hálóval összekötözik a részeket, pácolják és füstölik. A kötözött sonka rövidebb ideig fő, és kapható belőle egészen kistermetű, fél kiló körüli példány is. Csak Húsvétkor szerepel a kínálatban.

Füstölt csülök

Bőrös sertés hátsó csülök sóval pácolva, füstölve. Főzni szokták, főként ételek ízesítésére (pl.:sonkás tészta, káposzta, bableves, stb.) használják fel. A sült csülök (pl. csülök Pékné módra) füstölés nélküli, nyers csülökből készül. Egész évben kapható a Kucumester kínálatában.

Milyen sonkát válasszunk húsvétra?
Hogyan főzzünk húsvéti sonkát?

BOLTUNK ÉS
MEGKÖZELÍTÉS

RÓZSAKERTI HÚSBOLT
SAVOYA PARK
1117 BUDAPEST, HUNYADI JÁNOS ÚT 17.

ÜNNEPI
NYITVA TARTÁS

…hamarosan

ÁLTALÁNOS
NYITVA TARTÁS

HÉTFŐ – SZOMBAT 9-20:30 ÓRÁIG
VASÁRNAP 9-20 ÓRÁIG

HA HASZNOSNAK TALÁLTA CIKKÜNKET, ESETLEG SZERETNE ÉRTESÜLNI AKCIÓINKRÓL, IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!