Húsvéti sonka vásár - Rózsakerti Húsbolt

Füstölt combsonka, parasztsonka

A sertés combjából vagy lapockájából kihasított, sóval pácolt, füstölt bőrös sertéscomb darab. Ez a sonka nem tartalmaz csontot. A kínálatunkban lévő kistermelői darabolt combok kb. 1,5-2 kilósak, de szívesen vágunk belőle kissebb darabot, valamint áruljuk szeletelve is, nem csak Húsvétkor.

Húsvéti sonka vásár - Rózsakerti Húsbolt

Füstölt tarja

A sertés tarja (fej mögötti felső nyak rész) valójában nem egy sonka fajta, de ezt a finom, szaftosabb, hagyományosan sóval pácolt és érlelt füstölt húst is szívesen fogyasztják Húsvétkor. Főzve és nyersen is finom. A kistermelők egész évben készítenek füstölt tarját.

Húsvéti sonka vásár - Rózsakerti Húsbolt

Kötözött sonka

Ez valójában nem egy egész darab hús, hanem több nagyobb színhúsdarab, amit hájréteggel burkolnak, majd hálóval összekötözik a részeket, pácolják és füstölik. A kötözött sonka rövidebb ideig fő, és kapható belőle egészen kistermetű, fél kiló körüli példány is. Csak Húsvétkor szerepel a kínálatban.

Füstölt csülök

Bőrös sertés hátsó csülök sóval pácolva, füstölve. Főzni szokták, főként ételek ízesítésére (pl.:sonkás tészta, káposzta, bableves, stb.) használják fel. A sült csülök (pl. csülök Pékné módra) füstölés nélküli, nyers csülökből készül. Egész évben kapható a Kucumester kínálatában.

BOLTUNK ÉS
MEGKÖZELÍTÉS

RÓZSAKERTI HÚSBOLT
SAVOYA PARK
1117 BUDAPEST, HUNYADI JÁNOS ÚT 17.

ÜNNEPI
NYITVA TARTÁS

…hamarosan

ÁLTALÁNOS
NYITVA TARTÁS

HÉTFŐ – SZOMBAT 9-20:30 ÓRÁIG
VASÁRNAP 9-20 ÓRÁIG

HA HASZNOSNAK TALÁLTA CIKKÜNKET, ESETLEG SZERETNE ÉRTESÜLNI AKCIÓINKRÓL, IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!